Faktuelt:
Hvem er LOCA?

LOCA Gruppen, som ejes af Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard, driver en række virksomheder inden for restaurations- og selskabsbranchen, kantinedrift, samt konsulentbistand inden for fødevarer og bæredygtig gastronomi.

  • LOCA Restauranter: Ejer og driver restauranterne KILDEN i haven, Almanak i Operaen, Paula og Dolores i København, samt medejere af Restaurant RADIO på Frederiksberg.
  • LOCA Kantiner: Driver kantinevirksomheden af samme navn, samt Frokost-til-døren konceptet, The Lunchroom.
  • LOCA Management: Yder konsulentbistand inden for fødevarer og bæredygtig gastronomi, og samler de ledelsesmæssige og administrative dele af LOCAs egne forretninger.
Eventkalenderen hos DOLORES

MENNESKENE BAG LOCA

Merete Holst LOCA

Merete Holst, Founder & CEO, Head of Gastronomy

Merete brænder for alt det, mad kan: Gøre os sundere og stærkere, skabe nydelse og næring. Derfor har Merete i hele sit virke arbejdet for at hæve barren for, hvad et måltid kan – uanset om det serveres på en gourmetrestaurant, et hospital eller som den daglige frokost på en arbejdsplads. Hun er uddannet kok fra Hotel d’Angleterre, hvor hendes gastronomiske rejse startede. Herefter fortsatte hun fine dining-karrieren som køkkenchef på Le Canard i Århus, der dengang var i top-10 af Danmarks bedste restauranter. Merete lever for den forskel, ordentlige råvarer, godt håndværk og dermed fantastiske måltider kan gøre, og efter at have lavet rigtig god mad til de få på Michelin-niveau, drømte hun om at gøre en forskel for de mange. Hun blev ansat som køkkenchef på et hospital, hvor den nye retning i køkkenet gjorde en mærkbar forskel for patienternes velbefindende. Inden hun i 2017 grundlagde LOCA sammen med Dorte Juhl Østergaard, var hun administrerende direktør og partner med Claus Meyer i Meyers Kantiner og Contract Catering i næsten 10 år, hvor hun med ansvar for mere end 30.000 daglige måltider mere end firdoblede omsætningen og tidoblede bundlinjen. I dag står hun, sammen med Dorte, i spidsen for LOCA – med samme kompromisløse fokus, som har drevet hele hendes karriere. For uanset skala er målet det samme: Fantastiske måltider, der gør en forskel – med gode råvarer, godt håndværk og med klodens og vores egen sundhed i fokus.

Dorte Juhl Østergaard, Founder & CCO, Head of Sustainability

Dorte brænder for at skabe en verden, hvor livet kan nydes – både af os, der lever her og nu, og af kommende generationer. Hun er vokset op med naturen og landbruget som nærmeste legeplads, og kærligheden til begge dele har sat sit præg på hele hendes arbejdsliv. Karrieren startede dog langt fra Danmarks grænser nemlig i rejsebranchen, hvor hun specialiserede sig i at udvikle oplevelser og værtskab, der gjorde en forskel – oplevelser og følelser, der ville sætte sig i kroppen som minder for livet. Det var drømmen om at gøre dette igen, der lagde kimen til, at hun i 2017 grundlagde LOCA sammen med Merete Holst. Inden da førte karrieren hende dog tilbage til den danske muld, hvor hun med Grønne Mølle var selvstændig avler og leverandør af frugt- og grøntløsninger i 10 år, inden hun solgte sin virksomhed. Herefter fortsatte hun karrieren i nogle af Europas største landbrugsorganisationer indenfor plantebaserede fødevarer. Med 25 års erfaring som både entreprenør og direktør indenfor fødevarer, bringer Dorte derfor stor erfaring med sig ind i LOCA, som hun bl.a. har suppleret med en MBA fra Henley for at specialisere sig i bæredygtighed indenfor branchen. Dorte har derfor også det overordnede ansvar for at tænke bæredygtighed ind i alle dele af LOCA-forretningen.

Dorte Juhl Østergaard LOCA
Christian Hoffmann LOCA

Christian Hoffmann, Partner & Head Chef,
Restaurant Kilden i Haven

Christian er partner og øverste chef for køkkenet i Restaurant KILDEN i haven. Han er en vigtig del af LOCA’s ledergruppe, hvor han sammen med Merete står for LOCA’s gastronomiske niveau på tværs. Han er uddannet kok fra D’Angleterre og har tidligere arbejdet på bl.a. Kongeskibet Dannebrog. Christian har været en del af LOCA, siden han i 2019 overtog roret som køkkenchef på Almanak, der dengang lå på The Standard i Havnegade, hvor han har været med til at sikre restauranten en anbefaling i Michelin-guiden tre år i træk – i 2019, 2020 og 2021. Siden har han været forbi Almanak i Operaen – og slår nu sine folder i KILDEN i haven i det fortryllende Tivoli. Han brænder for at skabe velsmag og smukke serveringer med sæsonens lokale råvarer – og har en kærlighed for havet og årstidens grønt.

Michael Steijn LOCA

Michael Steijn, Head of Sustainable Procurement & IT

Michael – eller mr. Manifesto, som de fleste kalder ham i LOCA – er LOCA’s Head of Sustainable Procurement & IT og talmanden, når det handler om bæredygtighed og CO2-regnskaber. Han sikrer, at al data om vores købsadfærd bliver registreret, analyseret og omsat til handling i organisationen. Med snart 20 års erfaring inden for indkøb, data og bæredygtighed – især i fødevare- og drikkevarebranchen – er han en af vores stærkeste drivkræfter i arbejdet med at omsætte viden til reelle resultater. Hans økologiske rejse startede allerede tilbage 2008, da Merete ansatte ham til bl.a. at måle på økologi. Denne data blev i 2011 konverteret om til Økologiske Spisemærker i Meyers Kantiner – som den første større kæde i Danmark. Og siden da har han ført sin egen husholdning til et stabilt sølvniveau i økologiregnskabet. Michael står samtidig i spidsen for vores samarbejde med branchen og eksterne partnere – relationer vi prioriterer højt i LOCA. Med sin solide erfaring har han dokumenteret, at et højt ambitionsniveau for økologi også fører til flere planter på menuen, et lavere CO₂-aftryk og nye samtaler om råvarer i køkkenerne.