Merete Holst

CEO & Head of Gastronomy

Merete Holst har 30 års erfaring med fødevarer bag sig.

Meretes gastronomiske rejse startede, da hun som helt ung blev uddannet som kok på d’Angleterre i 1989. Hendes karriere har lige siden været drevet af en passion for at hæve baren for, hvad et måltid kan være og gøre i alle situationer. Uanset om det gælder gourmetrestauranter, hospitalskøkkener, den daglige frokost på arbejdspladsen eller en bid mad i pausen på Operaen.

Merete sad i et årti fra 2008-2017 som administrerende direktør og partner med Claus Meyer i Meyers Kantiner og Contract Catering. Som frontfigur for Meyers Kantiner firedoblede Merete forretningsgrundlaget og stod afslutningsvis i front for 80 kantiner og 9 F&B-forretninger, en omsætning på 450 mio. kr. og 700 medarbejdere. Merete har været med til at vinde prisen for Danmarks bedste kantine fire gange og er i dag fortsat aktionær i Løgismose Meyers Aps.

Merete valgte i 2017 at blive selvstændig sammen med sin partner Dorte Juhl Østergaard for at gøre plads til personlige drømme og mål. Sammen startede de LOCA Gruppen, hvor Merete fungerer som CEO og Head of Gastronomy. Fokus har de seneste år været på LOCA Restauranter, herunder optimering af drift og forretningsudvikling af blandt andet restauranterne STUDIO, Almanak i Operaen, Mission Green og Restaurant RADIO.

I 2020 vendte Merete desuden tilbage til kantinebranchen med LOCA Gruppens lancering af LOCA Kantiner som er LOCA´s  bud på fremtidens kantine.

Merete arbejder med værdibaseret og visionær ledelse, hvor kvalitet og kreativitet implementeres til god forretning igennem udvikling af nye koncepter og forretningsmodeller.

Kontakt Merete på mho@locagruppen.dk

Dorte Juhl Østergaard

CCO & Head of Sustainability

Dorte er vokset op med naturen og landbruget som nærmeste legeplads, og med kærlighed til begge dele har hun brugt størstedelen af sit arbejdsliv på at bygge bro mellem landlig idyl og økonomisk virkelighed.

Fællesnævneren i hendes arbejdsliv er, og har altid været, en glad og nysgerrig, men også realistisk tilgang til at skabe positive forandringer, hvor og hvornår det er muligt – og metoden er at lokke med gode oplevelser. Det var drivkraften da hun gjorde karriere i rejsebranchen, og da hun senere drev sin egen virksomhed, og det er dét, som i dag kendetegner alt hvad hun gør og står for i LOCA Gruppen.

Dortes tilgang er både praktisk og kommerciel, og hun har i dag næsten 25 års erfaring med bæredygtig værdiskabelse, og 20 af dem inden for landbrug og fødevarer. Sidstnævnte som selvstændig avler i Danmark og som direktør for plantebaserede virksomheder i nogle af Europas største landbrugsorganisationer. Hun trækker derfor også på stor international erfaring og viden om råvarer og bæredygtige produktionsmetoder. Ikke mindst fra Frankrig og Holland, hvor sidstnævnte i dag er verdens førende inden for innovation af fødevarer, med klare målsætninger om bæredygtighed og klima-smarte løsninger, der kan imødekomme verdens stigende behov for fødevarer.

Dorte fik sit indgående kendskab til international fødevareproduktion, da hun som selvstændig iværksætter indgik partnerskab med en af Hollands førende producenter af forarbejdede grøntsager. Et samarbejde, der i gennem nye standarder for friskhed og smag skabte det afgørende gennembrud for convenience-grønt, som vi kender det i dansk detailhandel i dag.

Dorte har en MBA fra Henley Business School med hovedopgave i finansiel bæredygtighed indenfor den, ellers på alle andre måder, mest bæredygtige branche af alle, nemlig frugt & grønt. I 2018 byggede hun ovenpå med en MBA+ fra AVT/Harvard Business School i “Disruptive Strategies:

Kontakt Dorte på dju@locagruppen.dk.