VORES MANIFESTO
EVERY MEAL MATTERS

DET HELE STARTER MED MENNESKER

For os er bæredygtighed ikke kun et spørgsmål om at vælge de rigtige råvarer, følge sæsonerne og minimere madspild. For os er menneskelig bæredygtighed en lige så væsentlig del af den fortælling, vi står for.

Merete Holst kæmper for en grønnere omstilling

Menneskerne bag

Vores LOCA Manifesto også centreret om vilkårene for de mennesker, der hver dag skaber de gode gastronomiske oplevelser på vores restauranter og kantiner. Det er dem, der hver dag skaber stemningen, smagen og glæden. Det er dem, der er hjertet i det, vi gør. Derfor er de rigtige mennesker også fuldkommen afgørende for vores forretning. Og vi skal passe godt på dem – det er mere tydeligt end nogensinde før.  Restaurationsbranchen er på globalt plan ramt af en historisk stor mangel på hænder både på gulvet og i køkkenet. Rekrutteringsproblemerne udgør et enormt problem for hele branchen, men ulig så meget andet i disse tider, er det ikke et problem, vi kan give corona skylden for. Når det kommer til personalemangel, har branchen selv været med til at rede den seng, vi ligger i. Hvis vi, som samlet branche, skal tiltrække og fastholde de rigtige mennesker, kræver det, at vi sammen luger ud i de forældede traditioner og kulturer, der skræmmer folk væk fra vores industri.  Med vores Manifesto vil vi gå forrest og gøre vores til opgøret mod dårlig arbejdskultur, manglende diversitet og ulighed – hele vejen fra jord til veldækket bord.  Det ovenstående er ikke bare noget, vi siger. Vi mener det – og vi handler efter det. Vi har igangsat længerevarende videreuddannelsesforløb for flere af vores medarbejdere. Vi har igangsat trivselsundersøgelser for hele vores personale, og i forbindelse med WHO’s ’Mental Health Day’ i oktober har vi workshops om psykisk sundhed på tværs af vores forretninger.   Dertil er vi nu i gang med at samle vores kollegaer i branchen for i fælleskab at skabe bedre løn, uddannelse og arbejdsvilkår for medarbejderne. Alle mangler arbejdskraft, og derfor skal vi sammen gøre restaurationsbranchen til et sted, man gerne vil komme til, være i – og blive i.

Moderne smørrebrød i Tivoli

DEN SOM HAR EVNEN, HAR PLIGTEN

DERFOR SKAL VI LÆNGERE UD

Den udvikling og vækst, vi i de rige lande nyder godt af i dag, har haft en høj pris. Den har ført til store CO2-udledninger, der har fået klodens temperatur til at stige med større hastighed end nogensinde før. Indlandsisen smelter, verdenshavene dør, og jorden bliver gold, ufrugtbar og ubeboelig. Paradoksalt nok rammer konsekvenserne verdens fattigste og mest sårbare nationer først og hårdest.  Det er vi nødt til at rette op på, og vi vil derfor søge og støtte internationale partnerskaber og samarbejdspartnere, som kan bidrage til økonomisk vækst, mindre ulighed og mere ligestilling mellem kønnene i verdens fattigste lande. Blandt andet har vi i 2022 indgået et samarbejde med PlanBørnefonden, hvor vi, for hvert årsværk vi har ansat i LOCA Gruppen, sponsorerer et udsat barn til en bedre opvækst.  Vores første bæredygtighedsrapport udkom i 2022, som skabte vores baseline for strategiske målbare handlinger mod en mere bæredygtig fremtid.

Vi ved godt, at vi langt fra er i mål, men i det mindste er vi nu stævnet ud på rejsen.